Lindsay's journey - storyteller
IkbengewoonikFotografie-Lindsay031.jpg

Blog

BLOG

Het is nimmer niet jouw schuld

Natuurlijk kon dat ook nog wel op mijn bord. Victim blaming, terwijl de dader vrijuit gaat? Het slaat kant noch wal. Daarom was ik zo blij met het pamflet van Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen. Zij onderstreepten in ‘Damn, honey’ wat ik al wist. Het is nimmer nooit niet jouw schuld als iemand aan je zit terwijl je dat niet wilt. Had ik al gezegd nooit niet?

Read More
'Jij wilde echt niet meer'

Even bijkletsen met Marieke, een vriendin. Het is voor mij heel waardevol om dat te doen. Maar dit gesprek was anders en bijzonder. Emotioneel zat ik aan de andere kant van de tafel toen ze vertelde hoe alles voor haar is geweest. Hoe zij zich heeft gevoeld toen ik zo diep in de put zat.

Read More
Samen werken in een bubbel

De samenwerkplekken lijken uit de grond te poppen. Ondernemer zijn en toch een gezamenlijke werkplek hebben lijkt populairder dan ooit. Ook zelf voelde ik de behoefte om een werkplek te hebben buiten de deur. Een werkplek waar ik ook andere ondernemers kan ontmoeten. Toen ik op onderzoek ging, werd ik alleen wel tegengehouden.

Read More
Waar ik leerde schrijven

‘Lindsay, jouw manier van schrijven. Het is zo treffend, zo rakend, waar heb je dat geleerd? Heb je er een opleiding of iets voor gedaan?’ Het is een vraag die mij meer dan eens is gesteld. Licht blozend antwoord ik dan dat ik geen opleiding in de richting van schrijven heb gedaan. Vervolgens is de vraagsteller nog verbaasder. ‘Hoe kan het toch dat jij zo kan schrijven?’

Read More
Ik legde mijn leven in hun handen

Het blijft bijzonder. Nee, wel meer dan dat. Ik heb mij echt afgevraagd hoe ik ooit weer mannen zou kunnen vertrouwen nadat ik werd verkracht. Alle mannen waren eikels. Dat was oprecht mijn overtuiging. Mijn fysio en mijn personal trainer lieten mij alleen inzien dat mijn overtuiging niet waar was. Ik durfde hen zelfs zo te vertrouwen dat ik letterlijk mijn leven in hun handen legde.

Read More
Ik ben veranderd, een ander

Bizar hoe snel tijd soms kan gaan. Nog een paar dagen en dat zit ik weer in het vliegtuig. Terug naar mijn koude kikkerlandje. Hoewel ik daar onwijs zin in heb, ik bedoel iedereen weer echt zien en knuffelen en alles, ga ik het hier ook wel missen. Ook wel is dan een understatement. Ik ga dan wel weer naar huis, maar wat heb ik hier genoten. Wat heb ik hier toch veel beleefd. Wat ben ik veranderd.

Read More
Wie wil jij zijn; kapitein of drenkeling

Je kent het waarschijnlijk wel. Er is iets in je leven waar je onzeker over bent. Je twijfelt. Het mooie aan deze onzekerheid is dat jij kan bepalen hoe je hier mee omgaat. Sta je als kapitein aan het roer en verzin jij een oplossing voor jouw onzekerheid? Of kies jij ervoor om als een drenkeling in het water te blijven spartelen, wachtend tot iemand een reddingsboei naar je gooit?

Read More