Lindsay's journey - storyteller
IkbengewoonikFotografie-Lindsay031.jpg

Blog

BLOG

Wie wil jij zijn; kapitein of drenkeling

Je kent het waarschijnlijk wel. Er is iets in je leven waar je onzeker over bent. Je twijfelt. Het mooie aan deze onzekerheid is dat jij kan bepalen hoe je hier mee omgaat. Sta je als kapitein aan het roer en verzin jij een oplossing voor jouw onzekerheid? Of kies jij ervoor om als een drenkeling in het water te blijven spartelen, wachtend tot iemand een reddingsboei naar je gooit?

JIJ BENT VERANTWOORDELIJK VOOR JOUW LEVEN

Afvallen of in ieder geval op gewicht blijven in Miami, ik ben er onzeker over. ‘Lindsay, jij hoeft je nergens druk om te maken, je bent hartstikke actief!’ Dat zou je denken ja, maar de onzekerheid blijft in mijn hoofd spoken. Tenminste ik probeer het in ieder geval te accepteren. Vervolgens kijk ik wat ik er mee kan doen. Met mijn trainer Mitchell had ik het over de stappen die ik had gezet.

Ik had in mijn eerste week een sportschool gezocht en mijn sportritme weer opgepakt. Daarnaast als de onzekerheid extra speelt, houd ik een eetdagboek bij. Zo zie ik met mijn eigen ogen hoe bewust ik eigenlijk eet. En ja, ik eet ook echt wel een keer een ijsje. Dat ik zo bewust met mijn voeding zou omgaan en überhaupt zou gaan sporten als ik weg van huis ben had je mij twee jaar geleden niet hoeven zeggen trouwens. Ik had je in je keihard uitgelachen. Hoe Mitchell reageerde op mijn stappen? Lachend, hij koppelde er zelfs een theorie aan (heb ik weer). Het was een gevalletje eigenaar versus slachtoffer. Of zoals ik het zeg kapitein versus drenkeling.

ALS KAPITEIN STA JE AAN HET ROER

Jij bent degene die bepaald hoe jij je leven wilt leiden. Niemand, maar dan ook echt niemand anders. Jij bent degene die aan het roer staat! Als je er voor kiest om kapitein te zijn. Dus onzekerheid prima, maar hoe ga jij er mee om?

Een andere keuze is om als drenkeling in het water te liggen. Wachtend tot iemand een reddingsboei naar je gooit. Als ik die instelling had gehad, was er een andere bericht naar Mitchell gegaan. Meer in het kader, het lukt allemaal niet, overal zit suiker in, de trainers zijn verschrikkelijk hier (valt wel mee hoor, het went). Vervolgens was er een dikke kans geweest dat Mitchell een reddingsboei had gegooid. Maar dan blijft altijd de vraag, wat als dat niet gebeurd?

TIJD VOOR ACTIE!

Mijn vraag aan jou is; blijf jij spartelen in het water? In de hoop dat iemand een reddingsboei naar je gooit? Of durf jij aan het roer te staan? De kapitein van jouw leven te zijn? De keuze is aan jou!