Lindsay's journey - storyteller
IkbengewoonikFotografie-Lindsay031.jpg

Blog

BLOG

Samen werken in een bubbel

De samenwerkplekken lijken uit de grond te poppen. Ondernemer zijn en toch een gezamenlijke werkplek hebben lijkt populairder dan ooit. Ook zelf voelde ik de behoefte om een werkplek te hebben buiten de deur. Een werkplek waar ik ook andere ondernemers kan ontmoeten. Toen ik op onderzoek ging, werd ik alleen wel tegengehouden.

 

Niet flexibel en duur

‘Als er zoveel aanbod is, dan zou er toch wel een aanbod zijn wat bij mij past?’ Dat was mijn uitgangspunt, maar dat viel toch een beetje tegen. Veel bedrijven hebben alleen mogelijkheden om fulltime gebruik te maken van een werkplek. Terwijl je als startende ondernemer dat wel zo willen, maar het nog niet helemaal realistisch is. Als ik naar mezelf kijk werk ik op dit moment ook nog gewoon parttime in de horeca. Voor de dagen dat ik wel gebruik zou kunnen maken van een werkplek vind ik de prijzen simpelweg te duur. Alle inkomsten die ik dan zou behalen, kan ik gelijk weer betalen richting de huur van mijn werkplek. Dat leek mij niet helemaal de bedoeling.

 

@TEAM

Moet ik dan een eigen plek beginnen? Dat zou je haast gaan denken. Het lijkt mij dat ik niet de enige ondernemer ben die hier tegenaan loopt. Alleen heb ik op zich genoeg dingen lopen nu (lees een onderneming, een boek, afstuderen, parttime baan). Kortom voor nu voelt het niet goed. Maar het borrelde wel en daarom liet ik afgelopen voorjaar @TEAM al vastleggen. @TEAM staat voor Together Everyone Achieves More, omdat dat iets is waarin ik geloof. Samen sta je sterker, samen ben je een team en twee weten meer dan één.

 

Samen in een bubbel

In Miami ontdekte ik de waarde van een periode fulltime je kunnen focussen op een ding. Voor mij was dat toen schrijven en als ik ben afgestudeerd wil ik mij hier ook een periode weer fulltime op focussen. Kortom het kriebelde om weer weg te gaan. Al was het maar een week. Alleen als ik het zo fijn vind om een periode, zal ik toch niet de enige zijn. Waarom laat ik niet meer mensen in die bubbel gaan? Zie daar het idee voor een midweek van @TEAM. Met een klein groepje aan de slag voor je eigen onderneming. Alle vrijheid, dus geen vast programma. Geen hoofdprijs, maar iets om de onkosten te kunnen betalen. 19 november start @TEAM midweek #1. In een huisje aan het strand, zodat je lekker kunt uitwaaien en zo tot zoveel mooie ideeën kan komen. Samen.

  

Wil jij bij @TEAM midweek #1 zijn? Lees meer en schrijf je in!