Lindsay's journey - storyteller
IkbengewoonikFotografie-Lindsay031.jpg

Blog

BLOG

Ik wil de stem voor survivors zijn

‘Ja, maar nu je dit zo zegt. Volgens mij wil jij veel meer met Levenslang.’ Toen ik net terug in Nederlands was van mijn reis in Miami wilden veel mensen weten hoe ik het had gehad. Niet alleen hoe Miami was, maar men was ook benieuwd hoe het schrijven was bevallen. Of ik ver was gekomen. Of Levenslang al af was. Hoe het was geweest.

 

Ik stond weer vrij snel in de sportschool en na de bootcamp had ik met Raoul, die de training gaf een gesprek over hoe Miami was geweest. En we hadden het over Levenslang. Hij wist over het onderwerp en kende mijn verhaal. Hij maakte die opmerking. En hij had gelijk, ik wil niet alleen een boek schrijven, ik wil meer.

 

Stem voor survivors

Alleen wat wilde ik verder? Ik vond en blijf het lastig vinden om daar woorden aan te geven. Aan de andere kant weet ik het dondersgoed. Ik wil die stem zijn voor survivors van verkrachting. Het verhaal vertellen van mensen die het niet zelf durven. Dat is namelijk wat het is. Levenslang is mijn verhaal, maar tegelijkertijd een verhaal van velen. Wist je bijvoorbeeld dat 1 op de 8 vrouwen in Nederland verkracht wordt? Ik denk dat maar weinig mensen dat weten. Maar als het zo’n groot probleem is waarom hebben we het er dan zo weinig over?

 

The girl next door

Het is dat niet alleen. Het gebeurd nu al. Zo nu en dan een berichtje van een vrouw die hetzelfde heeft meegemaakt. Of ik met haar wil praten. Of ik tips heb. Vaak is luisteren al genoeg. Maar het helpt zo om je verhaal te vertellen aan iemand die weet hoe het voelt. Ik heb dat ook zelf mogen ervaren. Je hebt dan aan een half woord genoeg. Ik zou graag voor nog meer vrouwen ‘the girl next door’ willen zijn aan wie zij hun verhaal kunnen vertellen. Tegen wie ik kan zeggen dat het niet hun schuld is. Dat het gevoel van onmacht en schaamte erbij hoort. Dat ik daar ook nog steeds mee moet dealen. Maar ook de positieve noot. Er is een leven van verkrachting. Hij is soms moeilijk en zwaar. Voelt soms uitzichtloos. Maar hij de moeite waard. Net als jij.

 

Kortom, ik heb meer dan genoeg dromen die voortvloeien uit Levenslang. Groots dromen vind ik lastig, maar het begin is gemaakt. Al is het maar bij het schrijven van mij boek, dat steeds meer vorm krijgt. Als je daarbij wilt helpen, heel graag. Via mijn crowdfundingspagina kun je hier alles over lezen.