Lindsay's journey - storyteller
IkbengewoonikFotografie-Lindsay031.jpg

Blog

BLOG

Ik noem het thuis

Dit is hem dan. De laatste blog vanuit dit huis. Morgen is het zover en verhuis ik eindelijk naar mijn nieuwe plekje. Slechts tien minuten lopen, maar zoveel anders. Zoveel nieuw. Zoveel meer veilig.

Rothuis

Het klinkt gemener dat ik het bedoel, maar zo heeft dit huis wel gevoeld sinds 8 december 2016. Terwijl dit huis er niet eens wat aan kon doen. Het was slechts het decor voor mijn nachtmerrie. Toen ik ging vertellen wat er was gebeurd was het wel een veel voorkomende vraag. ‘Ga je verhuizen?’ NEE! Ik wilde niet dat mijn huis werd afgepakt. Het huis waar ik in het diepe sprong. In een stad ging wonen waar ik niemand kende. Ik ging hier opnieuw vrienden maken, had mijn veilige plekje in dit huis. Maar dat is niet meer zo, het is veranderd. Het is van het fijnste plekje dat ik kende veranderd naar een rothuis. Een huis met verdriet en pijn. Een huis waar ik mij niet meer veilig voel.

De stap was niet makkelijk, maar toen ik hem nam kon ik loslaten. Ik ga ergens opnieuw beginnen. Blijf wonen in Amersfoort, de stad waarvan ik houd, waar mijn vrienden wonen, waar zoveel herinneringen liggen. Hoe alles zou gaan lopen was mijn een raadsel. Met een koopwoning kun je niet zomaar veranderen. Gelukkig had ik snel een nieuw huisje gevonden. Hoewel ik nog een half jaar moest af tellen voelde het oké. Hier het langzaam loslaten, daar het langzaam omarmen.

Een traantje en een lach

Vandaag worden de laatste dozen ingepakt, wordt er nog een keer door dit huis gelopen. Mogen sjouw ik met vrienden dit huis leeg. Busje vol en gaan met die banaan. Misschien dat er een traantje zal vallen. Alle verhalen, de laatste weken ben ik er hele bewust mee bezig geweest. Dat is niet erg. Ik ben met mensen die mijn verdriet als de beste kennen en die weten hoe belangrijk dit voor mij is. Zo blij dat ik dit dan ook met hen mag doen. Ik ga weer beginnen met een schone lei, neem mijn bagage mee. Ik ga weer bouwen. Ik noem het thuis.

Liefs, Lindsay ♥