Lindsay's journey - storyteller
IkbengewoonikFotografie-Lindsay031.jpg

Blog

BLOG

Ik leerde dat ik echt mocht vechten

‘Stretch your arms! Don’t let them hanging!’ Romeo, de bokstrainer confronteerde mij keihard met hoe ik in de sportschool stond. Waarom deed ik dat niet? Wat maakte dat ik niet echt durfde te vechten? Waarom durfde ik niet voor mezelf op te komen?

 

HOE IK OOIT BEGON MET VECHTEN

Jarenlang heb ik aan vechtsporten gedaan.  Ooit begon ik met karate en later ben ik ook gaan kickboksen. Altijd op de zak trouwens. Het was mijn momentje om mijn hoofd leeg te maken. Ik vind het lastig om mijn boosheid te laten zien. Toch draag ik dit ook zo nu en dan met mij mee. Door te boksen kon het eruit en kon ik het laten gaan. Het mooiste ervan vind ik nog steeds dat ik er niemand anders pijn mee doe.

 

BOKSTHERAPIE

In mijn zoektocht naar de juiste hulp heb ik ook een tijdje bokstherapie gehad. Waar ik praten over hoe ik mij voelde heel lastig vond (nog steeds trouwens), kon ik dit wel middels mijn handen uiten. Bokstherapie was het moment waar ik mijn muurtje kon laten vallen, hij voor mij afgebroken werd en ik mijn frustraties de vrije loop kon laten. Aan de andere kant stond een man van bijna twee meter al mijn klappen op te vangen. Hij hielp mij om dat muurtje even te laten vallen.

 

ALS IK IN MIAMI BEN

Toen Miami gepland en geboekt was, wist ik het zeker, ik wilde weer gaan boksen. Ik had het gevoel dat mij doet kon helpen in mijn schrijfproces. Weer alle frustratie en pijn eruit slaan. Mijn hoofd even uitzetten. Ik kwam er alleen achter dat ik niet echt durfde te vechten.

 

HIER LEERDE IK HOE BELANGRIJK IK WAS

Stapje voor stapje leerde ik mijn armen verder strekken en ervoor te zorgen dat ik gericht kon slaan. Hoeveel ik afgelopen maanden heb geleerd over mijn techniek. Ik ben er trots op als ik zie hoe ik mij ontwikkeld heb. Niet alleen als ik kijk naar mijn boks-techniek. Het stroomt door in zoveel meer.

Inmiddels durf ik echt te vechten en rake klappen uit te delen. Ik heb geleerd dat ik het mag doen. Dat ik belangrijk genoeg ben. Het is helemaal oké als ik zeg dat ik iets niet goed vind. Als ik aangeef dat iemand anders zich naar de verkeerde kant van de grens begeeft. Ik hoop dat ik het nooit zal moeten doen, maar als het moet kan ik vechten. Echt vechten.