Lindsay's journey - storyteller
IkbengewoonikFotografie-Lindsay031.jpg

Blog

BLOG

Held op sokken en vijf andere hotelgekkigheden

Als ik ga schrijven aan Levenslang staat er één ding vast. Thuis lukt mij dit niet goed. Het liefst ga ik eropuit. Een dag bij een vriendin zitten of een paar dagen mezelf in een hotel terugtrekken. Afgelopen weekend kwam ik erachter dat ik er wel wat gekkigheden op na houdt. Ik neem je er in mee.

 

Hoe hoger, hoe beter

Het liefst zit ik op de bovenste etage met een heerlijk uitzicht. De gordijnen open en over alle gebouwen heen kunnen kijken. Gewoon de lucht kunnen zien. Dit geef ik ook altijd aan in mijn reservering. Ik let er zelfs op bij het uitzoeken van mijn hotel. Als er geen kans is op een hoge kamer, dan is er ook een kleine kans dat ik het hotel zou boeken.

 

Held op sokken

De foto verraadde het al een beetje, maar als ik in hotel zit draag ik geen schoenen. Ontbijten, dineren, even een rondje lopen. Het gebeurt gewoon op mijn sokken. En ik trek er gerust een met een printje aan. Soms kijken mensen een beetje bedenkelijk, maar dat kan mij dan weer weinig schelen. Zo’n hotel is dan toch even je thuis. En in huis draag ik geen schoenen, dus waarom hier wel?

 

Ochtendroutine

Elke ochtend begin ik in de gym van het hotel. Meestal zijn deze waanzinnig klein, maar een halfuur op de crosstrainer of hardlopen en ik ben in ieder geval de dag goed begonnen. En misschien dat het gewoon een extra excuus is voor een extra ronde ontbijt. Maar of ik dat ook daadwerkelijk doe laat ik in het midden. 

 

Ontspanning

Ik slaap meer in een hotel dan als ik thuis slaap. En niet dat ik vroeg naar bed ga, nee, juist even tussendoor een uiltje knappen. Heerlijk. Ook kan ik intens gelukkig worden van de badkamer. Een regendouche is toch wel echt heerlijk. Als ik geld heb om mijn badkamer te verbouwen, komt deze er zeker in. 

 

Volop inspiratie

Al boek ik deze dagen om in mijn schrijfbubbel te komen, betekent dit niet dat ik niks anders doe. Deze dagen staan voor mij ook bomvol met inspiratie. Ik vind het heerlijk en kom op allemaal ideeën waar ik thuis niet op kom. Kortom naast schrijven wordt er ook veel gelezen en worden er nieuwe ideeën uitgewerkt. Deze blog schreef ik ook tijdens een van mijn overnachtingen.

 

 Rennen door de gangen

Zie je het al voor je. Lindsay op haar sokken, rennend door de gangen van een hotel. Met uitstek geschikt voor lange hotelgangen. Deze zijn favoriet. Wel ietwat ongemakkelijk als je onverwachts je buurman of buurvrouw tegenkomt. Maar ik heb altijd plezier voor tien.

 

Ben ik de enige met deze rare gekkigheden of houden nog meer mensen er leuke hotelgewoontes op na?