Lindsay's journey - storyteller
IkbengewoonikFotografie-Lindsay031.jpg

Blog

BLOG

De rollercoaster van aangifte doen – deel 3

In de twee voorgaande delen vertelde ik over het besluit om alsnog aangifte te doen en hoe de eerste helft van aangifte doen ging. Deel 1 lees je hier, deel 2 kun je hier lezen.

 

De aanslag in Utrecht

Na even buiten gewacht te hebben komt een van de rechercheurs mij ophalen. Het duurt even, want het politiebureau is door omstandigheden gesloten. Als we weer terug zijn in het kamertje leggen ze uit wat er aan de hand is. Er is een aanslag geweest in Utrecht en iedereen moet paraat staan. Ook zij. Het is bizar. Zeker wanneer het nieuws naar voren komt dat de dader twee weken daarvoor in de rechtbank stond inzake een verkrachting. De wereld lijkt ineens heel klein. Het is te toevallig. Verbaasd door wat er gaande is gaan we verder met mijn verhoor.

 

De middag lijkt het langst te duren. Grotendeels staat alles op papier, maar alles moet nog een keer nagelezen worden. Is het meeschrijven volledig gelukt? Staan er nog fouten in? Zijn er vragen vergeten? Wil ik zelf nog iets kwijt?

 

Na zes uur lang op het politiebureau gezeten te hebben, ben ik er klaar mee. Ik wil hier weg. Ik ben doodop. Ook hier zijn het de laatste loodjes die het zwaarst wegen. Ondertussen app ik een vriendin die mij straks komt ophalen. Die klaar staat om mij op te vangen.

 

Ik heb het gedaan

Dan is het zover. Na 7,5 uur is mijn aangifte compleet en mag ik gaan. Beneden krijg ik twee armen om mij heen. ‘Je hebt het gedaan.’ Misschien was het wel het zwaarste wat ik heb gedaan. Bij het vriendinnetje thuis stap ik onder de douche om alle spanning van mij af te spoelen. Om vervolgens in tranen beneden te komen. Dit was zo moeilijk. Zo onwerkelijk. Een dag na aangifte bel ik overstuur Mitchell op. Alles is weer op de voorgrond en doet meer dan pijn. En het ergste is dat ik mijn lifesavers niks mag vertellen, omdat zij wellicht ook een verklaring gaan afleggen. Na een paar dagen begin ik mij gelukkig iets beter te voelen. Ik heb het gedaan. Ik heb eindelijk bij de politie mijn verhaal mogen doen.

 

Heb je vragen over het doen van aangifte of wil je jouw persoonlijke vragen stellen. Schroom niet om contact op te nemen.

Lindsay Arts