Lindsay's journey - storyteller
IkbengewoonikFotografie-Lindsay031.jpg

Blog

BLOG

Alle ballonnen hooghouden

Lindsay’s journey is nu een maand online en er is afgelopen maand een hoop gebeurd.  In deze blog wil ik je meenemen in wat er afgelopen maand allemaal is gebeurd.

Therapie


Therapie begint nu langzaam zijn effecten te krijgen. Half oktober werd ik voor het eerst wakker na een nacht zonder paniekaanvallen of nachtmerries. Ik had gewoon voor het eerst op eigen kracht weer een hele nacht geslapen. Als een kind zo blij dat ik dit gelijk appte naar mijn Lifesavers. Afgelopen vrijdag merkte mijn therapeut op dat ik opener aan het worden ben. Ik durf meer te praten over mijn angsten, over mijn gevoel van onveiligheid. Dat niet alleen, ik durf mijn angst onder ogen te zien. Ik leer langzaam dat ik niet altijd bang hoef te zijn. Maar ook dat het niet erg is dat ik het wel ben. Alleen ga ik bij mezelf na waarom ik bang ben en probeer dit zo helder mogelijk te krijgen. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar één stap tegelijk, dan ga ik ook vooruit.

Studie


Je zou het bijna vergeten, maar dit jaar hoop ik mijn diploma te halen voor mijn opleiding Cultureel Maatschappelijke Vorming. Langzaamaan was ik al begonnen met mijn scriptie, maar door alle ruis in mijn hoofd voel ik er de ruimte niet voor. Ik ben moe en op de achtergrond is mijn hoofd continue bezig. Is het handiger om tijdelijk mijn studie on hold te zetten en mij te focussen op de dingen waar ik echt energie van krijg? Een lastig dilemma vond ik zelf, maar al snel kon ik de knoop doorhakken. Ik zet mijn studie even on hold, focussen lukt mij nu niet. Dat is niet erg, dat diploma komt wel. Ik heb nog even.

Lindsay’s journey


Sinds Lindsay’s journey online staat is het voor iedereen te lezen wat mij in december overkomen is. In eerste instantie vond ik dat kneiterspannend en was er toch nog steeds dat gevoel van schaamte. ‘Wat als mensen gaan zeggen dat het mijn eigen schuld is?’ Niets bleek minder waar. Sinds Lindsay’s journey online is heb ik bijzondere verhalen. Verhalen over gedeelde pijn, gesprekken die voortvloeien uit respect voor mijn verhaal. Heel bijzonder om dat te mogen voelen en te horen. Mijn boek is er nog niet, maar het begin is er.

Al met al is het een uitdaging om alle ballonnen hoog te houden en hierin de juiste prioriteiten te stellen. Kiezen voor mijn geluk staat op dit moment centraal, kleine stapjes zetten en niet te bang te zijn voor het onbekende. Het gaat langzaam, maar ik kom er wel.